Adem diep, lach en leef voluit vanuit je hele wezen

 In Blog

Deze quote ben je misschien wel eens tegengekomen:

‘Je bent wat je ademt, je ademt wie je bent’

Net als mijn ademhaling durf ik deze quote zelfs verder uit te rekken:

‘Je krijgt in je leven wat je ademt, je ademt wat je in je leven krijgt’

Maar hoe zit dat dan precies en hoe kun je met behulp van ademhaling altijd ontspanning vinden in het moment en tegelijk een beroep doen op je persoonlijke kracht? Dat klinkt als een superpower! En dat is het precies.….maar je moet er wel voor open staan. En dat is waar de meeste mensen meteen al het ‘gespannen’ struikelblok in zichzelf opwerpen. (Let op je ademhaling!) Dat is niet erg wat dat is hoe we geconditioneerd zijn. Ontspan er volledig mee,  ik heb de pen gepakt in een ultieme poging om de verstrekkende  invloed van ademhaling op je gezondheid, je leven, je omstandigheden, de door jezelf gecreëerde werkelijkheid, je geloof etc…..te verhelderen en daarna laat ik meteen los wat je ervan vind en wat je ermee wilt doen.

De meesten van ons merken niet hoe we ademen. We voelen niet hoe we adem vasthouden of verschillende delen van de buik en borstkas samentrekken en daarmee een vrije ademstroom blokkeren.  Misschien heb je het wel eens gevoeld of opgemerkt maar hoe lang heb je er vervolgens bewust bij stilgestaan wat dit voor jou te betekenen heeft en welke sporen dit achterlaat.

In de regel vinden we onze manier van ademen gewoon en vertrouwd. We staan er niet bij stil wat voor diepgaande invloed zo iets simpels als ademhalen heeft op de vele dimensies van hoe wij over ons zelf denken, over hoe wij onszelf voelen, hoe wij ons gedragen, reageren en ons leven vormgeven en zelfs bijbehorende situaties in ons leven aantrekken en afstoten.  Het verloop van de ademstroom is in essentie natuurlijk, vrij en vloeibaar maar synchroniseert zich ‘copy-paste’ met de gevoelspersoon die wij nu in het moment zijn en schept daarmee de ervaring en werkelijkheid waar je NU inzit.

Zuurstof is een hoge trillingsfrequentie!

Kort door de bocht ademhaling is veel meer dan een lichaamsfunctie die toevallig in het leven is geroepen om de dood te vermijden. Als je ademt leef je, maar toch zie ik veel mensen ademen die ik niet zie leven. Daarmee bedoel ik mensen die fysiek leven maar energetisch ‘bevroren ’zijn.   Weet dat zuurstof die we met onze ademhaling tot ons nemen pure levensenergie is, de hoogste trilling op aarde! Waar zuurstof in de overhand  is kunnen geen negatieve gedachtes zijn (over jezelf en anderen), waar zuurstof is kunnen geen blokkades zijn (lichaam/geest), waar zuurstof is geen plaats voor pijn (lichaam/geest), waar zuurstof is kunnen geen ziektes ontkiemen (lichaam/geest), waar zuurstof is kunnen geen problemen zijn (lichaam/geest).

Onbewust zijn wij het zelf die onze ademhaling in de gespannen greep houden en daarmee de hoge trilling buiten de deur houden.  Denk maar eens aan al je verwoede pogingen om met aannames over ‘wie we zelf moeten zijn’  om in de maatschappij te passen en alle situaties te controleren ‘hoe anderen moeten zijn’ en alles ‘zou moeten gaan’ ten koste van het uitdrukking geven aan wie je echt van nature bent.  95% van de mensen gebruikt 50% van de adem capaciteit! Dit geeft stress, onrust en ziektes op fysieke en mentaal niveau.  Best wel shocking! De echte levenskunstenaars weten dat en zijn in staat om door de controle en spanning heen te kijken en te ademen met wat er is.

Verbonden Ademhalen

Verbonden ademhalen is veruit mijn favoriete techniek waarmee ademruimtes vrij direct bevrijd kunnen worden. Het is niet moeilijk maar het valt aan te bevelen om het eerst een aantal sessies te doen met een adem facilitator zodat je aan den lijve ondervind wat de essentie is zoals het echt is bedoelt. In de sessies met verbonden ademhaling staat alles in het teken om meters te maken en je ademhaling de benodigde ruimte en de nodige ontspanning te geven waardoor je lichaam hernieuwde kans krijgt zich ter beschikking te stellen voor precies waar het voor bedoelt is namelijk de ‘rommel’ op te ruimen en de ‘hoge trilling’ zuurstof = levensenergie grenzeloos toe te laten.  Het is belangrijk je te realiseren dat verbonden ademhalen doorbraken op fysiek en mentaal niveau kan bewerkstelligen. Een simpele en directe manier om je in contact te brengen met jezelf in het NU als uitgangspunt voor een diep helende en positieve invloed op je leven. Verbonden ademhalen kent eigenlijk alleen maar winst, adem diep, lach en leef voluit vanuit je hele wezen.

Als dit artikel vragen heeft opgeroepen dan wil ik je graag op het hart drukken dat alles bij mij welkom is. Bel gerust of stuur een email 0180-634465 of info@nancyvanderhoek.nl.

 

 

Recent Posts
nl_NLDutch