ANATO-ME

 In Blog
Het is weekend maar jemig zeg een beetje (veel) speurneuzen omdat het allemachtig interessant is kan nooit kwaad. Al uren opgeslokt door een verre van niet eenvoudig maar fantastisch (Engels) studieboek. Echt een hersenkraker van jewelste maar haarfijn op de wisselwerking tussen de krachten van gedachten, gewoontes en emoties op de daadwerkelijk anatomische bouw en uitdrukking van ons lichaam en hoe we daarmee in het leven staan en meteen ons leven en omstandigheden creëren.
 
Een zee van herkenning, zware onderbouwing, verdiepende inzichten, onbegrijpelijke plaatjes en een ontzettend onaantrekkelijke kaft maar ik kan er niets anders van maken dan dat het aan alle kanten klikt en eigenlijk gewoon ‘to the point is’ ook al moet ik elke pagina drie keer doorworstelen en regelmatig google als translateur inschakelen. De aanhouder wint en het gaat de moeite lonen daar ben ik heel zeker van. In ieder geval gaat mijn Engels de laatste tijd met reuzensprongen vooruit.
 
Dit boek is niet op zichzelf staand het maakt deel uit van wel een enorm groots filosofie en ervaringsproces waar ik op de een of andere manier vol overgave tijd en energie in steek om tot de essentie door te kunnen dringen. Het houd mij bezig….
 
Waarom is er zoveel interne ziels- armoede of een pijn lichaam al dan niet erkend of herkend waar mensen mee rondsjouwen alsof het het de gewoonste zaak van de wereld is? En wat kan er in de wortel mee gedaan worden om precies die dingen ‘af te schudden’ die een eigen leven leiden en drukken op een volle levenservaring? Ervan uitgaande dat het leven juist bedoelt is om vrijuit te kunnen ademhalen, te bewegen, jezelf volledig tot uitdrukking te brengen, natuurlijk te verbinden, je thuis en heel te voelen en je vleugels uit te slaan en wel in het NU ongeacht wat de omstandigheden ook zijn.
 
Wat ga ik er allemaal mee doen? Doorgeven! Hoe? De kennis en de puzzelstukjes meenemen in de werkelijkheid zodat de totale puzzel steeds completer wordt. Wanneer? Als de tijd rijp is om hem te leggen…#dealchemievanheeljezelfzijn.#trusttheprocess #trustthetimingofmylife #puurdoenwatdebedoelingis #bioessentie
Recent Posts
nl_NLDutch