Hoe Pilates je immuunsysteem een boost kan geven!

 In Blog

Het zijn hele vreemde tijden. Scholen, horeca gelegenheden, sportscholen en sauna’s zijn nu dicht. Groepen van meer dan 100 personen zijn verboden en ‘social-distancing’ is denk ik nu al het woord van 2020. Deze maatregelen zijn allemaal bedoeld om de verspreiding van het Corona virus in te dammen. De Nederlandse overheid praat over groepsimmuniteit wat inhoudt dat we allemaal (behalve de ouderen en zwakkeren) het virus moeten krijgen om als groep immuniteit op te bouwen. Het is dus belangrijk voor jou om een goed immuunsysteem te hebben om dit (nog) onbekende virus te kunnen verslaan. Pilates kan je hierbij helpen door je immuunsysteem te versterken.

Dat heeft te maken met het lymfestelsel. Naast het bloedvatenstelsel is het een belangrijk transportsysteem in het menselijk lichaam. Het voert namelijk via lymfevaten en -klieren vocht af en neemt zo afvalstoffen mee. Ze spelen een belangrijke rol in je immuunsysteem omdat ze bacteriën en virussen onschadelijk maken.

Echter in tegenstelling tot het bloedvatenstelsel heeft het lymfestelsel geen pomp. Het is afhankelijk van een paar specifieke musculoskeletale spieren omdat het niet geautomatiseerd gaat. JIJ bent dus de pomp!

Met Pilates train je de volgende spieren die als pomp fungeren en het immuunsysteem helpen:

  • Transverse Abdominus – Deze diepste laag van buikspieren gebruik je in iedere Pilates oefening en dient als een aanvullende pomp voor de longen om krachtig adem te halen.
  • Kuitspieren – in oefeningen zoals de Full Bridge oefeningen en Climb a Tree.

Kortom Pilates is een belangrijke tool om je immuunsysteem te versterken of te behouden. In deze onzekere tijden is het belangrijk om op verschillende vlakken goed voor je lichaam te zorgen.

Wanneer de sportschool weer open is ben jij altijd welkom om mee te doen met mijn Pilates lessen en zo te ervaren wat het met je lichaam doet.

Tot die tijd kan je thuis meedoen met mijn online Pilates workouts op mijn YouTube kanaal www.youtube.com/strongbodynl .Daar vind je 40+ Pilates workouts en bij de meeste trainingen heb je alleen een mat nodig.

Ik wens jullie allen sterkte in deze moeilijke periode. Zorg extreem goed voor jezelf en je naasten. Wees lief voor elkaar.

Liefs,

Juliette

Recent Posts
nl_NLDutch