Luisteroefening | Uitgebreide Negen Punten Oefening – Liggend – Verfijnen van je lichaamsgevoel en diepte ontspanning

 In Video

UNIEKE UITGEBREIDE BODYSCAN – RELAXATIE OEFENING

Deze uitgebreide oefening is liggend met de ogen dicht. Dit is een luister en ervaringsoefening die met het mes aan meerdere kanten snijdt.

Enerzijds is het een oefening die je helpt met het ervaren van diepe ontspanning. Iets waar we in de hectiek van het dagelijks leven nauwelijks aan toe komen maar wel ons herstellend vermogen en energie pijl een heilzaam plezier mee doen.

Deze oefening zorgt er in metafoor gesproken voor dat je stopt met het (onbewust) intrappen van het gaspedaal terwijl je voor het rode stoplicht staat te wachten.
.
Een ander doel die deze oefening dient is het tot in de puntjes verfijnen van je lichaamsgevoel en kennis op doen over waar in het lichaam spanning wordt opgeslagen.

De informatie en aandachtspunten die gegeven worden in deze oefening zijn heel subtiel en waardevol. Door het ervaren wordt je opgedane lichaamskennis ook beschikbaar in het dagelijks leven.

Het is aan te raden om deze oefening vaker te doen, om zo jezelf op een verfijnde en solide manier te leren kennen en een gezonde basis van ontspanning in je dagelijks leven uit te nodigen.

De oefening is 50 minuten maar is in alle opzichten zeker geen verloren tijd.  Onder deze video vind je een aantal reflectievragen die je helpen nog meer uit deze oefening te halen.

REFLECTIE VRAGEN VOOR NA DE OEFENING:

1. Wat viel je op dat je bekend voorkwam in je interne landschap?
2. Wat heeft je verrast?
3. Wat waren je dominante gevoelens voordat je aan deze oefening begon?
4. Hoe voelde je, je na de oefening, heeft er een verschuiving plaatsgevonden?
5. Wat heeft deze oefening je gebracht?
6. Zijn er inzichten waar je actief iets mee wilt doen of actie op wilt ondernemen?
7. Welke plaatsen voelde met name gespannen, ongemakkelijk of bevroren aan?
8. Op welk termijn zou je lichaam het fijn vinden om deze oefening nog een keer te doen?

Recent Posts
nl_NLDutch