Met een naald de pijncirkel doorprikken

 In Blog

De fysiotherapeutische behandeltechniek – Dry Needling

Myofasciale pijn is een grote stoorzender in lichaam. Het is de meest voorkomende oorzaak van chronische pijn in het bewegingsapparaat. Kenmerkend is de aanwezigheid van triggerpoints in en rondom het gebied van de pijn. Een triggerpoint is een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaakt. Door de aanwezigheid van triggerpoints is een spier minder soepel en heeft een spier minder kracht en uithoudingsvermogen. In sommige gevallen kun je de triggerpoints voelen als je ze aanraakt dan lokt dat de bekende pijn uit. Vaak zitten ze ook dieper in het spierweefsel en dan kun je er niet goed bij. Als de triggerpoints al langer aanwezig zijn dan zijn ze stug en lukt het ook niet meer om met oefenen of rekken de pijn te benaderen. In dat geval is het zorgvuldig behandelen met Dry-Needling een optie om de stofwisseling in het gebied te herstellen en de spanning in de spiervezels te resetten.

 

Hoe spierknopen ontstaan:

Triggerpoints of spierknopen kunnen ontstaan in alle spieren in het lichaam, maar doen dat wel altijd op vaste plaatsen, namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie aan de spier overbrengt. Triggerpoints beïnvloeden ook de rondom gelegen spier- en peesverbindingen, waardoor de pijn en stijfheid vaak een veel breder gebied beslaan dan alleen de knoop zelf.

Overbelasting

Meestal ontstaan spierknopen door overbelasting van je lichaam en dus ook van je spieren. Dat kan een plotselinge overbelasting zijn, maar ook een chronische. Denk hierbij aan een verkeerde beweging, langdurig achter een computer of ander beeldscherm werken, een verkeerde houding, stress, langdurige inactiviteit (bijvoorbeeld door ziekte of gips) of een sportblessure.

Weg met de pijnlijke spierknopen

Maak een afspraak met één van onze in Dry Needling gespecialiseerde fysiotherapeuten en ontdek wat vele inmiddels al hebben ontdekt namelijk dat het een heel effectieve oplossing is in het doorbreken van de pijncirkel.

Bel: 0180-634465 of neem contact op door hier te klikken voor het contactformulier

 

 

Recent Posts
nl_NLDutch