Moving Meditation – Tem het circus in je hoofd met lichaamsgerichte oefeningen

 In Blog

Dit stukje is speciaal geschreven om de Moving Meditatie lessen die wij binnenkort meerdere keren in de week verzorgen extra in het licht te zetten. Het is namelijk een les die doordacht op het programma is verschenen en onderscheidend is. Wij hebben de les zo ingevuld zodat hij helemaal past in het gedachtengoed van ons centrum voor positieve gezondheid. Het vervuld een mix aan behoeftes die eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Enerzijds de drang om in beweging te zijn en anderzijds het ervaren van rust op een dieper niveau.

Met Moving Meditation ook wel bewegende meditatie genoemd ontvangt het zenuwstelsel een uur lang signalen van rust en veiligheid. De deelnemers verlaten de les met een opvallend gesetteld en kalm gevoel. Doe deze les regelmatig en een langere periode achter elkaar en je beïnvloed je zenuwstelsel op een dieper liggend niveau. Je ervaart meer kalmte in stressvolle situaties. Je lichaam en geest leren van de oefeningen (neuroplasticiteit) en nemen dat ten positieve mee in de hectiek van het dagelijks leven. Doordat het lichaam niet meer in de uiterste ‘aan of uit’ stand hoeft te staan wordt de body/mind connectie flexibeler en vitaler en kun je vertoeven in het magische midden.

Deze les is per definitie geschikt voor iedereen die zich herkent in de neiging om nooit stil te staan of zitten. Mensen die hyperactief zijn en moeite om hebben de rem en ruimte voor zelfzorg te vinden. Ook mensen die juist te kort schieten in beweging door onvoldoende bewegingsdrang of zoekende naar de juiste belasting bij pijn en/of energie problematiek voelen zich heel thuis in deze les.

De oefeningen zijn heel divers. Het komt neer op lichaamswerk in plaats van een lichamelijke training. Lichaamswerk betekend dat het gaat om je lichaam te ervaren en voelen hoe het zich aandient in het moment en daarmee breng je de verbinding tussen lichaam en geest in evenwicht. Een ontdekkingsreis in sensaties en stilte in het hoofd.

Moving Meditatie is geen training maar een ervaring. Een ervaring voor iedereen anders en laat zich lastig vangen door woorden op papier. Wil je deze les eens uitproberen en ervaren hoe het voelt weet dat je van harte welkom bent. Vanaf februari komt er naast de wekelijkse les op de dinsdag avond (20:30) ook een extra les op de zaterdag ochtend (10:00). Het is ook prima te combineren met het aanbod in lessen met Yoga en Pilates maar hoeft natuurlijk niet.

Wil je toevallig meer informatie dan kun je altijd bellen naar 0180-634465 of gebruik maken van ons contactformulier 

 

 

Recent Posts
nl_NLDutch