Luisteroefening | Observatie van de Ademhaling

 In Video

BEWUSTWORDING VAN JE ADEMHALING IN RUST

Deze video is eigenlijk niet om naar te kijken maar om met de ogen dicht naar te luisteren. Deze luisteroefening heb ik gemaakt om je te helpen een bewustzijn te creëren over je ademhalingspatroon in rust. Een ontdekkingstocht naar een proces wat eigenlijk automatisch gebeurt en je hoogstwaarschijnlijk nooit bij stil hebt gestaan. Toch ligt er in je automatische ademhaling heel veel informatie besloten wat je kunt gebruiken om je gezondheid te optimaliseren. Daar zijn zelfs de wetenschappers het met stapels onderzoek over eens.  Ik help mensen om hun gezondheid via diverse wegen maar onder andere ook via de weg van de ademhaling te verbeteren. Ademhaling is een heel krachtige tool om diverse gezondheidsproblemen blijvend te verbeteren en oplossen en iets waarmee je de regie over jezelf kunt terugvinden.

Mocht je mij in de praktijk bezoeken voor een adem-assessment, dan wil ik je vragen om je hierop voor te bereiden door het vooraf doen van deze oefening. Met behulp van deze ervaring en de overige testen die we in de praktijk doen (o.a. de ademspierkracht test “POWERbreath” ontstaat er een compleet beeld van je adempatroon.

Onder deze video vind je een aantal reflectie vragen die je helpen om nog meer uit deze oefening te halen.

REFLECTIE VRAGEN VOOR NA DE OEFENING

Probeer na de oefening je ervaringen op te schrijven, bijvoorbeeld aan de hand van de volgende vragen. Zo kun je nog meer voordeel uit de oefening halen.

  1. Wat viel je op dat je bekend voorkwam in de observatie van je ademhaling?
  2. Wat heeft je het meeste verrast?
  3. Indien de mentale notitie is gelukt na het tellen van de ademhaling, wat was jou aantal ademhalingen per minuut?
  4. Is er iets van een verschuiving of verandering tijdens het doen van deze oefening geweest?
  5. Heeft een deel van deze observatie je geïnformeerd over iets waar je in je leven actie tegen moet ondernemen?
  6. In hoeverre is het gelukt om je aandacht volledig bij de observatie te houden (geef jezelf een cijfer op en schaal van 0-10)
  7. Indien je de oefening vaker hebt gedaan, wat valt je op bij herhaling?
  8. Indien je de oefening vaker hebt gedaan, wat valt je op in verandering?
Recent Posts
nl_NLDutch