Oefentherapie herstelt  houding- en bewegingspatronen

Niemand is symmetrisch en iedereen heeft voorkeur in bepaalde beweeg- en houdingsgewoontes al dan niet gedwongen door werk, hobby of andere bezigheden. Deze gewoontes kunnen pijn en overbelasting veroorzaken.

Oefentherapie vormt dan een belangrijke basis in de aanpak. Met oefentherapie leren we de cliënt anders en beter te bewegen met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijks leven kunnen worden toegepast. Het werk zowel probleemoplossend als preventief omdat de houding zo wordt verbeterd dat de klachten ook op langer termijn wegblijven.

Gericht oefenen voor een gezonde houding is bij ons een belangrijk onderdeel van het fysiotherapeutische proces. Nancy van der Hoek startte haar loopbaan als Oefentherapeut Cesar en studeerde aanvullend verder voor het vak fysiotherapie. Daardoor ontstond een holistische kijk op houding en beweging een totaal aanpak als mens zo gezond mogelijk bewegend in zijn omgeving.

Oefentherapie biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn en spanning.

De vorm, positie, spanning en tonus besloten in je lichaamshouding bepaald de vorm, positie en spanning en tonus in je leven. Daarom doet een slechte houding niet alleen pijn maar is ook nog eens slecht voor je gezondheid.

 

Enthousiast en wil je nu al meer informatie:

Maak direct een afspraak of stel je vraag online!
0180-634465

 

Vul anders het Contactformulier in, dan bellen wij jou!

 

nl_NLDutch