PILOT: PILATES VOOR VROUWEN MET RUGKLACHTEN

 In Nieuwsberichten

Veel ervaring met bewegen met rugklachten

Lichaamsbewustzijn, controle en verantwoord bewegen zit in het DNA van Nancy van der Hoek- Body|Mind&Being, niet toevallig zijn dit de ingrediënten waarmee we mensen met klachten op een positieve manier verder kunnen helpen om ze beweeglijker, gezonder, fitter en vitaal te houden. Ons centrum heeft zijn roots in de Oefentherapie en Fysiotherapie en dat is o.a. waarom we op onze sport en groepslessen afdeling zo goed met mensen met beperkingen kunnen werken. We weten namelijk heel goed waar we mee bezig zijn en hoe het een en ander kan worden afgestemd op de diversiteit in mensen die bij ons over de vloer komen.

Een zachte aanpak versus een harde aanpak betreft bewegen

Belangrijke symptomen van aspecifieke rugklachten zijn (diffuse, zeurende) pijn en verminderd lichamelijk functioneren (door bijvoorbeeld stijfheid) bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en werk.  Het is de aandoening is die leidt tot de meeste levensjaren met beperkingen. De beweeg activiteiten van Pilates (mits goed instrueert en uitgevoerd) kunnen een heel positieve bijdrage leveren zo onbeperkt mogelijk te leven met zo min mogelijk hinder door pijn en energieverlies. In beweging blijven is altijd het advies maar moet niet gezocht worden in een harde aanpak een zachte aanpak of misschien nog beter gezegd een gebalanceerde aanpak kan zomaar een sleutel zijn naar zelfbevrijding.

Nieuw! Pilot: Introductie Pilates programma voor rugklachten

Vanuit bovenbeschreven achtergrond en de wens om de zachte en helende kracht van de oefeningen van Pilates bij mensen met rugklachten onder de aandacht te brengen gaan we binnenkort starten met een Pilot programma om mensen met rugklachten te helpen met goede en fijne oefeningen in contact te brengen. Stelt u eens voor hoe het leven zou zijn als bewegen met de (pijnlijke) rug op een bepaalde manier goed en zeker voelt en misschien ook minder pijn en problemen gaat geven omdat de rug zelf en de bijbehorende spieren steeds een beetje sterker worden. Binnen ons centrum is dit de eerste keer dat wij het programma gaan aanbieden vandaar dat wij het een ‘Pilot’ noemen om te kijken of er voldoende belangstelling voor is en graag willen wij vanuit deze eerste ervaringen het programma optimaliseren en verder vormgeven.

In het kort:

  • 6 weken een opbouwende Pilates sessie onder leiding van docent Julliette
  • 1x per week sessie van 60 minuten (Vrijdag 10:00-11:00)
  • 25 Oktober, 1,8,15,22,29 November
  • Aangepaste oefeningen en informatie
  • Speciale ‘Pilot’ deelname prijs van 75 euro
  • Instap niveau: Beginner
  • Alleen voor vrouwen
  • Lage drempel, sociaal, leerzaam en een kopje gratis koffie of thee na de les

Na dit programma:

Indien je na het volgen van dit programma verder wilt oefenen met Pilates is het mogelijk om bij de bestaande Pilates lessen in te stromen die Juliette al jaren voor ons verzorgt op diverse tijdstippen in de week. Je zult een heleboel leren waardoor je ook thuis met de oefeningen aan de slag kunt want Pilates oefeningen zijn ook prima geschikt om thuis te oefenen. Uw controle en bewegingsgevoel zal toenemen waardoor u in het algemene dagelijks leven veel profijt zult hebben van een verbeterde houding en stabiliteit.

Voorlichtingsbijeenkomst:

Op Vrijdagochtend 4 oktober om 10:00 organiseren we voor dames die interesseert zijn in mogelijk deelname aan de Pilot een voorlichtingsbijeenkomst waarbij Nancy (Fysio) en Juliette (Docente) je zullen informeren over de inhoud en de plannen en wat je kunt verwachten bij het volgen van dit programma. Zo kun je kennismaken met wie wij zijn, hoe we het voor ogen hebben en ook belangrijk je vragen neerleggen als er twijfels zijn over tussen wel of niet meedoen. Mocht je instappen dan gaan we op 25 Oktober officieel met het programma van start.

INFORMATIE BIJEENKOMST – PILATES VOOR RUGKLACHTEN (6 weken programma)

 

Recent Posts
nl_NLDutch
nl_NLDutch