BLOG + Gratis Online Masterclass | Plan B bij Nek en Schouder pijn, stresscontainers of soepele vleugels? Woensdag 13 Mei 19:00 uur

 In Blog

We dragen zoveel op onze nek en schouders dat de weefsels in dit gebied beweeglijkheid, elasticiteit en veerkracht verliezen. Het drukt dicht. Het gebied wat van nature zo zacht hoort te voelen als een zak marshmallows fungeert als een stresscontainer die uit zijn voegen barst. Dit kost energie waar je eigenlijk andere plannen mee had dan steeds weer met je hand in je nek knijpen.

De staat van nek en schouders verklappen iets over de ervaring van luchtigheid in ons leven. De schouders worden ook wel de menselijke vleugels genoemd. Soepel en vrij om uit te slaan. Schouders die gespannen en pijnlijk zijn dragen een last er wordt iets vastgehouden. Bezwaarde vleugels komen nu eenmaal moeilijk van de grond. Pijn in je nek en schouders kun je zien als een prachtige boodschap. Als je kunt luisteren naar het fluisteren van je lijf, volgt loslaten en hoeft dit gebied niet langer te schreeuwen.

Gezondheidszorg

Het boven beschrevene zijn wel heel andere uitgangspunten dan de welbekende diagnostische omschrijvingen. Bij pijn in nek en schouders wordt al snel gesproken over cervicobrachialgie, CANS, nek hernia, slijtage, slijmbeurs ontsteking, spierspanningshoofdpijn, fibromyalgie, oververmoeidheidssyndroom etc. Zeg eens eerlijk, krijg je energie van dit soort labels?

Deze labels beperken zich tot wat mis is in het fysieke lichaam. Behandeling volgt een maatschappelijk geaccepteerde weg. De weg van buiten naar binnen, alsof het lichaam een machine is. Het mist nogal eens het totale plaatje, het gevoel, de essentie. Voor tachtig procent  van de mensen is dit tijdelijk voldoende maar wat als jij nog steeds in meer of mindere mate hinder ervaart? De kans is groot dat je onbewust oftewel onwetend nog iets over het hoofd hebt gezien. De hinder die je ervaart is geen toeval, het is een kans om jezelf te overstijgen.

En nu Plan B

Een stralende jij, met opgeruimde nek- en schouders. Pijn verzachten, verhelpen en voorkomen door een weg van binnen naar buiten. De weg van bewust worden, voelen en ervaren. De weg van lucht geven, in beweging brengen en energie laten stromen. Wist je dat je door voelen en ervaren direct je spanning in je weefsels positief kunt beïnvloeden fysiek op cel niveau. Ook emoties kun je doorgronden voordat ze in je nek met je aan de haal gaan. Een snellere weg naar een soepel functionerende nek en schoudergordel bestaat niet.

Een positief perspectief

Het begint met het idee dat je niet alleen uitgerust bent met een fysiek lichaam, maar ook met een energetisch lichaam, een mentaal lichaam en een spiritueel lichaam. Je hoeft hier niet in te geloven maar slechts voor open te staan dan ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Je anatomie, de verbindingen tussen je hoofd, armen, schouders functioneel leren voelen. Je energiebewegingen opmerken, stilte en verzachting in je schouders uitnodigen en het lichaam laten spreken over wat jou schap doet zetten. Tools om dit voor elkaar te krijgen is liefdevol en specifiek een duik nemen in lichaamshouding, subtiele lichaamsbeweging, meditatie, ademhaling en ontspanning gericht op het doen smelten van deze klachten zodat dit gebied weer lekker tot leven komt.

Gratis Online Masterclass

Ik ben fysiotherapeut met een gewortelde kennis over het menselijk lichaam van grof naar fijn, daar waar de reguliere aanpak geen uitkomst biedt word ik juist enthousiast door vanuit een breder en positiever perspectief te kijken. Ik heb hier een inleiding geschreven op een veelvoorkomend probleem. Het is een aanpak van nek en schouder klachten via een andere weg waarbij de intelligentie van het lichaam ingeschakeld wordt. Het lichaam is ontworpen om zichzelf te genezen en misschien kan ik je een beetje op de juiste weg helpen. Vind je het interessant voel je vrij om mijn online masterclass te volgen over dit onderwerp. Het voordeel van deze masterclass is dat je de dingen waar ik het over heb nog directer kunt ervaren dat je hier erover leest.

Host: Nancy van der Hoek, fysiotherapeut, ademcoach en eigenaar van Nancy van der Hoek – Body|Mind&Being – www.nancyvanderhoek.nl
 
Wil je meedoen op woensdag 13 Mei 19.00 uur, volg dan deze link om te registreren: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIpduivpz4jEtzBf-ial5flIg696Gdr6ybR
 
Er wordt gebruik gemaakt van ZOOM.
Download vooraf de gratis ZOOM software op je device, zie daarvoor de officiële website van ZOOM.US
 
Na registratie ontvang je een bevestigings- e-mail met informatie over de meeting.
Recent Posts
nl_NLDutch