Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’

Ken je het gevoel dat je de hele dag ‘aan’ staat, overladen met prikkels en gedachten?
Tijdens de Restorative Yoga Nidra les geef je je lichaam en geest de kans even helemaal te “zijn”.

Restorative Yoga activeert het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Het brengt je lichaam in een diepe staat van rust, waardoor het zenuwstelsel de gelegenheid krijgt om te ontspannen.
Het is een langzame, rustige een yogavorm waarbij je met behulp van props (dekens, kussens, bolsters en blokken) langere tijd in een houding blijft liggen. De focus ligt dus niet op het sterker of leniger maken van het lichaam, maar op de overgave aan diepe ontspanning.

De les eindigt met een geleide meditatie in de vorm van Yoga Nidra.

Yoga Nidra staat bekend ‘yogaslaap’. Anders dan je misschien zou vermoeden, wil je niet helemaal in slaap raken tijdens deze les. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap.

Dit geeft rust en energie, is goed voor je concentratie en creativiteit en versterkt je immuunsysteem. Het helpt je beter en dieper slapen. Daarnaast helpt Yoga Nidra tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs tegen een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Tijdens Yoga Nidra trek je al je zintuigen terug, behalve je gehoor. Je ligt volledig stil en je bent je bewust van alles wat zich aandient. Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook tot doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress en belemmerende overtuigingen, en ruimte te maken voor nieuwe, positieve intenties.

Yoga algemeen:

Yoga is ‘in verbinding’ brengen

Het in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan, geest en lichaam, binnen en buiten, spanning en ontspanning om uiteindelijk om uiteindelijk te komen tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren. Wie denkt dat alleen het rekken en strekken van de spieren centraal staat in Yoga doet de Yoga lessen tekort. De houdingen werken uiteindelijk door op alle lagen denk aan je energie, ademhaling, organen, bindweefsel, spieren en ook op stressregulatie via het zenuwstelsel.

Onze diverse Yoga lessen & Meditatie lessen:

Klik hier voor ons lesrooster

Meer lezen:

Blogartikel: Yogamythen ontkracht

Enthousiast en wil je nu al meer informatie:

Maak direct een afspraak of stel je vraag online!
0180-634465

 

Vul anders het Contactformulier in, dan bellen wij jou!

nl_NLDutch