BLOG + Gratis Online Lichaamsgerichte Sessie | Sluit aan op je lichaam en wordt verliefd op voelen 8 mei 19:00 uur

 In Blog

Bestaat er zoiets als niet aangesloten zijn op je lichaam? Het is onmogelijk om ‘bij leven’ niet aangesloten te zijn op je lichaam. Zolang je ademhaalt is er een connectie tussen je lichaam en ziel. Vaak heerst het beeld dat je een lichaam hebt en de ziel een plekje heeft in onze hersenpan. Dat is een onjuist beeld. Want elke fysieke cel van je lichaam is bezield. Een gemiddeld lichaam bestaat uit zestig biljoen cellen je bent dus van top tot teen bezield. Nog een ander leuk feit is dat al je lichaamscellen in zeven jaar tijd zijn vervangen. Je ziel is dus de constante factor in je leven en is precies dat wat rest als je al het andere weg zou halen. Je lichaam maakt dus eigenlijk je ziel zichtbaar. Misschien is het zelfs wel zo dat de mate van je bezieling tot uitdrukking komt via je lichaam. Oftewel wij zijn vleesgeworden ziel en zitten onafgebroken in een proces van belichaming. Het gebeurt gewoon vanzelf.

Sommige mensen kunnen niets met het woord ziel maar in de praktijk herkennen we allemaal wel het verschil tussen een persoon die bezield overkomt, op volle sterkte schijnt en de andere persoon die met de ziel onder zijn armen loopt en verstikt is. Je kunt het verschil zo voor je zien nogmaals het lichaam maakt de ziel zichtbaar. Het verschil tussen beidde personen is groot. Het verschil tussen zielsveel en zielsarm oftewel de sterkte van aanwezigheid in het lichaam kan van persoon tot persoon enorm verschillen.

Maar waarom vindt je ziel het zo leuk om in je lichaam aanwezig te zijn? Nou dat is wat het leven van je vraagt. Het leven is in de kern een aaneenschakeling van gevoelens en ervaringen die NU op dit moment waargenomen kunnen worden. Er bestaat niets anders dan dat, en veel serieuzer dan dat moet je jezelf niet nemen.

Het fysieke lichaam is het ultieme medium waardoor de ziel de interactie tussen de binnenwereld en de buitenwereld kan voelen en ervaren

Hoe vollediger je ziel geïntegreerd is, zich welkom voelt door de afwezigheid van weerstand in alle zestig biljoen lichaamscellen en daar volledig vrij mag zijn hoe puurder de interactie tussen binnen en buiten zonder (g)ruis op de lijn. ‘There is more wisdom in the feeling body than in your deepest philosophy’ is een hele wijze spreuk.

Je lichaam weet door het voel-systeem veel meer dan je mind bij elkaar kan beredeneren. Belichaamd heeft het een directer, zuiverder er natuurlijk weten over jou Zijn zonder maskers. Een  sterke intuïtie over wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Een natuurlijk handelen in verbinding met jezelf en anderen. Eenheid en voldoening. Je lichaam zal gezonder en levendiger zijn, beter in staat om te genezen, te verteren, te verwerken. De weg is vrij waardoor je als een magneet aantrekt wat jij wenst ongeacht de omstandigheden. Er is ervaring van balans wat hetzelfde is als het ervaren van ruimte en stilte te midden van veranderingen waardoor gevoel opgevangen kan worden. Daar waar balans is belichaming daar waar belichaming is balans. Het is precies hetzelfde als je dat kunt zien.

Ik kan nog net zo een lang verhaal schrijven over waarom de grillen van het leven, cultuur, opvoeding, verwachtingen, trauma’s, spanningen, gebeurtenissen en of pijn ervoor hebben gezorgd dat 90% van de mensen hun lichaam niet meer bewonen zoals het oorspronkelijk bedoeld is of hier teleurgesteld in zijn geraakt. In werkelijkheid is het ontkenning van je eigen ziel en dat is jammer want dan ontken je het mooiste in jezelf en het kost bovendien bakkenvol energie om dat wat in de natuurlijke onderstroom toch aanwezig is en wil floreren tegen te gaan.

Feit is dat het leven altijd op je de deur zal blijven kloppen en je altijd zal vragen terug te keren naar het lijf om zich volledig te kunnen openbaren. Je ziel wil daar simpelweg Zijn om daar diepe connectie te maken te voelen en te verbinden met alles wat echt is om jou te helpen herinneren wie jij daadwerkelijk bent, vrij van alles zoals het oorspronkelijke bedoeld is. Voelen, ervaren en gewaarworden zijn het kostbaarste bezit en gij die dat bewustzijn heeft en hier mee om kan gaan is een gelukkig en vrij mens.

Gratis Online Lichaamsgerichte sessie

Ik ben fysiotherapeut met een gewortelde kennis over het menselijk lichaam van grof naar fijn, daar waar mensen en hun lichaam vastlopen word ik juist enthousiast door vanuit een breder en positiever perspectief te kijken. Ik heb hier een inleiding geschreven op een veelvoorkomend probleem, het gebrek aan bewustzijn over dat wat je daadwerkelijk bent. Het is een andere kijk op het menselijk lichaam dan dat het alleen maar is gemaakt om zaken uit te voeren in opdracht van de mind. Daarmee doen we ons lichaam en wij die leven in ons lichaam zwaar te kort. Misschien kan ik je op weg helpen om je lichaam meer op waarde te schatten en gebruik te gaan maken van alles wat het ons te bieden heeft.

Vind je het interessant, voel je vrij om mijn gratis online lichaamsgerichte sessie over dit onderwerp te volgen. Het voordeel van deze masterclass is dat je de dingen waar ik over heb geschreven direct in je lichaam kunt ervaren. Het is een voorbeeld van belichamings-leren in plaats van ratio-leren. Laat het voor zich spreken wat krachtiger is. Mocht je het waarderen dan is een vrijwillige donatie achteraf zeker niet nodig maar altijd welkom.

Host: Nancy van der Hoek, fysiotherapeut, meditatie teacher en ademcoach en eigenaar van Nancy van der Hoek – Body|Mind&Being

Wil je meedoen op vrijdag 8 Mei 19.00 uur, volg dan deze link om te registreren:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAkcuCtrz8oHNDwoQc_GbTs5AFJ_Y2_zCR0

Er wordt gebruik gemaakt van ZOOM.

Download vooraf de gratis ZOOM software op je device, zie daarvoor de officiële website van ZOOM.US

Na registratie ontvang je een bevestigings- e-mail met informatie over de meeting.

 

 

Recent Posts
nl_NLDutch
nl_NLDutch