Je werkelijke leeftijd ligt niet in jaren of hoe je denkt dat je, je voelt, maar wordt bepaald door de mate van natuurlijke en normale flexibiliteit die je wervelkolom gedurende het hele leven geniet. Joseph Pilates

Spinal Pilates

Spine is een Engels woord voor wervelkolom, het woordje Spinal vormt dan ook een bruggetje naar rug. Spinal Pilates is een thema groepsles die in basis specifiek gericht is op het bevorderen van gezonde vorm en houding van de wervelkolom. De wervelkolom, je natuurlijke basis.

Wanneer alle natuurlijke rondingen van de wervelkolom aanwezig zijn, is de wervelkolom een ​​neutrale positie. Dit is de sterkste positie en meestal de veiligste om in te oefenen. Als we een perfecte houding hebben, helpen de rondingen van de wervelkolom ons om in evenwicht te blijven. Het is de bedoeling dat we lopen en staan ​​in de neutrale positie van de wervelkolom. Bij Pilates werken we veel met het ontwikkelen van de spieren op een manier die de neutrale positie van de wervelkolom ondersteunt.

Pilates is een groepsles samen met andere vrouwen waarbij houding, stabilitiet, coördinatie, ademhaling en focus op het lichaam en geest de ingrediënten zijn. Het is een training waarbij vooral de stabiliteit van je kern aangesproken wordt, het korset van spieren rondom de rug, buik en heupen/bekken. Het versterkt de spiergroepen en de bewegingen vragen ook weer rek om uiteindelijk een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

“Na 10 lessen voel je het verschil, na 20 lessen zie je het verschil, na 30 lessen ben je een ander mens!” – Joseph Pilates

Onze Spinal Pilates thema les wordt gegeven in het kader van ‘De Rug op de Rit weken’  van 11 September t/m 30 Oktober

  • Vrijdag om 10:00

Indien de belangstelling groot en consistent is dan overwegen wij om deze Spinal Pilates les permanent op het rooster te plaatsen.

Onze andere standaard Pilates lessen worden gegeven op:

  • Maandag om 19:00
  • Woensdag om 10:00
  • Woensdag om 19:00
  • Vrijdag om 9:00

Meer lezen of zien:

Blogartikel: Waarom Pilates veel goeds kan doen bij rugklachten?

 

Enthousiast en wil je nu al meer informatie:

Maak direct een afspraak of stel je vraag online!
0180-634465

 

Vul anders het Contactformulier in, dan bellen wij jou!

 

 

nl_NLDutch