Spinal Yoga

Yoga voor een gelukkige, gezonde rug

Spinale gezondheid is essentieel. Onze wervelkolom ondersteunt ons lichaam, beschermt de zenuwen en stelt ons in staat om te bewegen. Elke cel in ons lichaam wordt aangestuurd door ons centrale zenuwstelsel. Als problemen met onze wervelkolom betekenen dat deze het centrale zenuwstelsel niet kan ondersteunen, kunnen problemen de kop opsteken. Het handhaven van een gezonde wervelkolom is daarom van vitaal belang.

Een goede uitlijning en een goede houding, ontworpen om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te behouden, is belangrijk om lage rugpijn te helpen voorkomen of verminderen.

Een van de talloze voordelen van yoga is het verbeteren en behouden van gezonde bewegingen en kracht van de wervelkolom. Door de behendigheid en flexibiliteit van de wervelkolom te verbeteren, kan yoga de kans op rugproblematiek helpen verminderen. De verschillende yogahoudingen stimuleren de spieren die de wervelkolom ondersteunen om in lijn te zijn met de diepe kernspieren en de buik.

Als u last heeft van rugpijn en alternatieve manieren zoekt om het ongemak te verlichten, uw ruggengraat kracht en flexibiliteit te vergroten en u vrijer te laten bewegen, is deze spinal yoga les is een geweldige plek om te beginnen!

Yoga algemeen:

Yoga is ‘in verbinding’ brengen

Het in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan, geest en lichaam, binnen en buiten, spanning en ontspanning om uiteindelijk om uiteindelijk te komen tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren. Wie denkt dat alleen het rekken en strekken van de spieren centraal staat in Yoga doet de Yoga lessen tekort. De houdingen werken uiteindelijk door op alle lagen denk aan je energie, ademhaling, organen, bindweefsel, spieren en ook op stressregulatie via het zenuwstelsel.

Deze speciale thema les wordt in het kader van de Rug op de Rit weken (van 14 september tot 28 spetember) gegeven op:

  •  Maandag om 10:00 – Spinal Yoga

Mocht de belangstelling groot en consistent zijn dan overwegen wij om de les permanent op het programma te plaatsen.

Onze diverse Yoga lessen worden gegeven op:

  • Dinsdag om 09:00 –  Yogalates
  • Dinsdag om 19:30 – Yin Yoga
  • Donderdag om 19:30 – Fusion Yoga
  • Donderdag om 20:30 – Yin Yoga

Meer lezen of zien:

Blogartikel: Yogamythen ontkracht

 

Enthousiast en wil je nu al meer informatie:

Maak direct een afspraak of stel je vraag online!
0180-634465

 

Vul anders het Contactformulier in, dan bellen wij jou!

 

nl_NLDutch