Sylvia: Hoe gaat het?

 In Video

Hoe gaat het?

Deze vraag heb ik de afgelopen weken vaker gesteld en beantwoord dan ooit. Een simpele vraag, waarvan het antwoord soms kort, maar heel vaak heel lang was.

Omdat de fitness, de sportschool, het beweegcentrum of welke naam er ook gegeven wordt aan Nancy van der Hoek Body Mind/& Being dicht was en ik na een zelf opgelegde thuis quarantaine- van twee weken, graag iets wilde doen, ben ik de sporters gaan bellen. Mensen die blij en verrast waren dat ik de vraag stelde. Normaal gesproken zie ik de meeste sporters heel trouw één of twee keer in de week en wordt er tijdens het sporten vaak gesproken over koetjes en kalfjes en de situatie in de wereld of thuis.

Tijdens de vele gesprekken heb ik vaak gevraagd of er nog voldoende beweging op een dag was en of ik ergens bij kon helpen. Veel mensen gaven aan de filmpjes van Nancy en/of Juliette te volgen of elke ochtend mee te doen met Nederland in Beweging. Kortom ik was blij verrast om te merken dat een ieder zich goed bewust was van het belang te blijven bewegen in deze toch minder actieve tijd!

Vaak kreeg ik ook de vraag terug: hoe gaat het met jou nu je niet kan werken en sporten? Dat zal wel heel moeilijk voor je zijn? Gelukkig kan ik me heel goed aanpassen en grijp ik de extra vrije tijd aan om allerlei achterstallige klusjes te doen. En alles in een minder hoog tempo! Stilzitten is niets voor mij zoals de meeste mensen wel weten. Inmiddels heb ik de houten vloer weer voorzien van een nieuwe laag olie, de vitrage gewassen, de keuken uitgemest en schoongemaakt, de sokken gestopt, broeken korter gemaakt enz. De kamer in paasfeer gebracht, kortom ik vermaak me prima en de dag is vaak al voorbij voordat ik klaar ben de klussen.

Maar het sporten is wel een puntje van aandacht! Normaal gesproken is de maand Maart de laatste maand van het schaatsseizoen en sluiten we de lessencyclus af met leuke activiteiten en nemen we afscheid van cursisten. Helaas liggen mijn schaatsen en kleding nog op de ijsbaan. De baan is heel plotseling gesloten, het ijs gesmolten en de afsluiting achterwege gebleven. Dat is wel een kater. Gebruikelijk is om dan in plaats van mijn schaatsen onder te binden, mijn racefiets te pakken en lekker de natuur in te gaan, samen of alleen. Dit moet ik nu solo doen, maar dat voelt niet echt ontspannen! Ik heb een beetje schuldig gevoel; er zijn veel mensen hard aan het werken of vechten tegen het virus en ik ben aan het genieten op de fiets buiten! De ritjes op de fiets buiten, wissel ik af met ritjes binnen op een indoor trainer en achter de computer met opzwepende muziek op mijn oren. Afzien omdat ik/mijn lichaam dat toch nodig heeft! Maar ook hierbij pas ik me aan. Niet teveel afzien, mijn lichaam moet niet teveel energie nodig hebben voor herstel na een wat zwaardere training. Ik zorg dat er een mooie balans is tussen in- en ontspanning, zodat ik mijn immuunsysteem goed op orde houd.

In plaats van in de sportschool sporten, heb ik nu een aantal materialen thuis en train ik in de keuken of in de tuin. Hiervoor moet ik me echt motiveren, dit is moeilijker omdat ik het minder leuk vindt. Echter krachttraining is héél belangrijk om bij te houden! Je verliest héél snel kracht, elke dag zelfs!

Ik hoop op deze manier een antwoord te hebben gegeven op de vraag hoe is het ermee?
Uiteraard hoop ik ook dat hoe lang het ook gaat duren, iedereen blijft bewegen en postitief blijft! Niet teveel televisie kijken, geniet van de kleine dingen en het voorlopig, lekkere weer.

En ik blijf uiteraard heel benieuwd naar de beantwoording van de vraag hoe is het met u en jullie?

Mocht je je vervelen en het leuk vinden, laat het me in een korte reactie weten. Mijn mailadres is: sylvia@nancyvanderhoek.nl

Voor nu een heel hartelijke groet, blijf positief en blijf bewegen!

 

Recent Posts
nl_NLDutch
nl_NLDutch