TIP: Bee Breath Technique | Harmoniserend en ontspannend

 In Video

Wij hebben levensenergie en in basis is dat trilling ‘Vibe’

Hoge trilling: veel ruimte en stroming in het lichaam. De gedachten zijn vredig/harmonieus en je energie is creatief. Er is letterlijk en figuurlijk sprake van een ruimtelijke relatie tussen lichaam en geest.

Lage trilling: er zijn plekken in het lichaam ‘spanningen’ waar de trilling niet volledig voort kan zetten, ergens tegenaan loopt. Het lichaam is dan meer verdicht. Denk aan druk op de borst, hoofdpijn, knoop in de maag, benauwdheid etc. De gedachten zijn dan ook meer verdicht vaak angstiger of neerslachtiger. Er is dan sprake van een verdichte relatie van lichaam en geest.

Deze samenhang word allemaal centraal aangestuurd door je zenuwstelsel het is een fysiologisch proces!

Met deze oefening help je het zenuwstelsel te openen en tegelijk te ontdekken waar het zenuwstelsel je lichaam of gedachten vernauwd.

Vervolgens kun je weer gaan ervaren dat het lichaam (al je cellen) eigenlijk een holle vaatjes zijn waar het geluid van het geluid de ‘Hmmmmm’ helemaal in door kan resoneren.

Geef niet gelijk op als het niet meteen helemaal lukt naar jou idee! Ontspan in wat er is, het heeft namelijk fysiologisch altijd effect. Laat je Mind niet in de verleiding komen om er een oordeel over te hebben. Elke herhaling is een andere ervaring en de een heeft meer gewenning nodig dan de ander. Vertrouw en ervaar.

Deze ‘Bee Breath Technique’ wordt al vele duizenden jaren toegepast in Oosterse meditatie en genezingswijsheden. Ook wel Bhramari Pranayama genoemd.

 

Recent Posts
nl_NLDutch