TIP: Unwinding

 In Video

 

LICHAAM IN DE KNOOP DOOR THUISWERKEN OF OVERMATIGE SPANNING!

Dit is een oefening die je lichaam losmaakt, je geest rust geeft en je totaal welbevinden lucht en ruimte geeft. Het duurt vijf minuten en is gewoon ontzettend fijn en simpel om te doen.

Ontknopen, ontwarren maar dan van je spier en bindweefsel. Dit is een oefening om je spier en bindweefsel weer lucht te geven. Je voelt ze vast wel eens, spierknopen, stijve spieren, stijfheid ergens in je lichaam.

Vaak komt dat doordat de spiervezels daar spanning vasthouden. Dat kan zijn vanuit (verkeerde houding), maar ook stress zorgt voor bergen van opslag van spanning in onze spieren. Dat gebeurt meestal heel subtiel en onopgemerkt maar vaak ook wel goed irritant voelbaar.

Rugklachten, nekklachten en hoofdpijn zijn maar al te vaak een gevolg van vastgeplakte, opgehoopte spanning in de weefsels. ‘Unwinding’ is een hele mooie oefening om deze weefsels weer ruimte te geven.

Daarna voelt het lichaam bij de meeste mensen een stuk lichter en luchtiger en beweegt het lichaam gemakkelijker. Begin de oefening met het overdreven uitstrekken (alsof je net uit bed bent gekomen) en beweeg vanuit dat punt door. Zie verder de instructies in de intro van het filmpje.

Recent Posts
nl_NLDutch