HUP IN DE BENEN – VALPREVENTIE

 In Nieuwsberichten

Iedere 5 minuten wordt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp opgenomen omdat hij of zij gevallen is. Met het oog op de vergrijzing zullen deze aantallen de komende jaren toenemen. De prognose is dat het aantal Spoedeisende Hulp bezoeken na een val incident fors gaat  stijgen met 47% tot 2050. Geen mooie vooruitzichten en we kunnen samen deze statistieken beïnvloeden. Mensen helpen om vallen te voorkomen middels balanstraining is wat wij willen doen in ons centrum. 

Doelgroep: voor iedereen die zich herkent in fysieke achteruitgang wegens veroudering, inactiviteit ten gevolge van toenemende gezonds klachten en (fysieke) beperkingen. 

Angst

Angst om te vallen kan op zich al een grote oorzaak zijn tot inactiviteit. Wanneer je een keer ‘goed’ bent gevallen is het heel begrijpelijk dat je een overtuiging hebt gecreëerd dat je dit nooit meer wilt voelen of meemaken.. Wanneer je (nog) nooit bent gevallen kan een externe factor jou angst doen ervaren. 

Veroudering

Veroudering leidt tot verschillende lichamelijke afnames waarbij inactiviteit de afname nog eens extra doet versnellen. Bekend is dat veroudering leidt tot afnames in breinfunctionaliteit, spierkrachtvermindering, conditie, gewicht, concentratie, mobiliteit en souplesse in beweegpatronen. 

Wat gaan wij doen?

Opstartweken Valpreventie training 18 februari tot 28  april (10 weken)

Vanaf 18 februari gaan wij tien weken op dinsdag- en woensdag middag van 14:00 -14:30 van start met groepslessen met als doel ‘Valpreventie’. Wij noemen dit de opstartweken ‘Valpreventie’. Met verschillende oefeningen gaan wij de focus leggen op balans, kracht en uithoudingsvermogen. In deze tien weken is het voor nieuwe mensen mogelijk om lessen te volgen, kennis te maken en permanent bij deze groepsles aan te sluiten, want ook na deze tien weken zullen deze groepslessen vast op het programma komen.

Hup in de benen!

Proefpas ‘Valpreventie Training’ – Neem vier keer gratis deel

Nieuwe mensen mogen in deze tien weken vier keer gratis op proef meedoen!

Het doel van deze groepsles is om:

  • Sneller te reageren bij verlies van balans
  • Beweeglijker te worden
  • Meer aanwezig te zijn in je lichaam
  • Naar jezelf te luisteren
  • Weer de nodige dosis zelfvertrouwen te creëren.  
  • Fijn bezig zijn met jezelf en in verbinding met andere mensen
  • Ook samen koffie of thee te drinken

Vraag ‘De Valpreventie Proefpas’ nu hier aan:

Door uw gegevens in te vullen via het contactformulier en in het onderwerp ‘Valpreventie proefpas’ te vermelden zullen wij er zorg voor dragen dat ‘De Valpreventie Proefpas’ die recht geeft op vier keer gratis deelname naar u toekomt. Het zou extra fijn zijn als u ook uw telefoonnummer in het bericht wilt vermelden zodat wij van te voren contact met u op kunnen nemen om uw deelname goed en veilig af te stemmen en het geeft u de mogelijkheid om uw verhaal alvast van te voren te vertellen.

Voel u welkom:

Mocht u vooraf nog meer informatie willen, eerst even polshoogte willen nemen in ons centrum of nog vragen hebben u kunt altijd bellen met 0180-634465  en vragen naar Jonathan of een mail sturen naar ons algemene e-mail adres: info@nancyvanderhoek.nl

Voel je welkom. Ik zie je graag!

Jonathan Shamir 

Instructeur en initiatiefnemer ‘Valpreventie’ trainingen

BODY | MIND & BEING
Nijverheidscentrum 42,
2761JP Zevenhuizen
T: 0180 – 63 44 65
E: info@nancyvanderhoek.nl

 

Recent Posts
nl_NLDutch