Vinyasa betekend ‘dingen in de juiste volgorde zetten’ en ‘verbinding van beweging en ademhaling’

Vinyasa is een dynamische en actieve vorm van Yoga, waarbij de houdingen elkaar opvolgen op het ritme van de ademhaling. De basis wordt gevormd door houdingen vanuit de Zonnegroet. Deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgt een flow van verschillende asana’s, die op een creatieve manier met elkaar zijn verbonden.

Vinyasa yoga heeft een positief effect op het concentratievermogen en de gemoedstoestand. Het helpt je te verbinden met je ademhaling en je lichaam en gevoelens van stress te verminderen. Tijdens de les werk je aan kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Je kunt het zien als een actieve meditatie waarbij de combinatie van beweging en ademhaling centraal staat.

Iedere les staat een ander thema  centraal.

Yoga algemeen:

Yoga is ‘in verbinding’ brengen

Het in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan, geest en lichaam, binnen en buiten, spanning en ontspanning om uiteindelijk om uiteindelijk te komen tot een natuurlijke staat van zijn, waarin het leven in zijn heelheid kan worden ervaren. Wie denkt dat alleen het rekken en strekken van de spieren centraal staat in Yoga doet de Yoga lessen tekort. De houdingen werken uiteindelijk door op alle lagen denk aan je energie, ademhaling, organen, bindweefsel, spieren en ook op stressregulatie via het zenuwstelsel.

Onze diverse Yoga lessen & Meditatie lessen:

Klik hier voor ons lesrooster

Meer lezen:

Blogartikel: Yogamythen ontkracht

Enthousiast en wil je nu al meer informatie:

Maak direct een afspraak of stel je vraag online!
0180-634465

 

Vul anders het Contactformulier in, dan bellen wij jou!

nl_NLDutch