Bevrijd jezelf van Chronische Pijn met Reducept

Welkom bij Nancy van der Hoek – Body|Mind&Being, waar we innovatieve oplossingen bieden voor langdurige chronische pijn onder andere met behulp van de Reducept Methode.

Wat is Reducept?

Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode ontworpen voor mensen met diverse vormen van chronische pijn, zoals gespannen spieren, gewrichtspijn, zenuwpijn, en nog veel meer.

Eigenlijk geschikt voor alle vormen van pijn in je lichaam die je wel kunt schieten.

En dit laatste is geen grap maar realiteit. Virtuele Realiteit wel te verstaan.

Hoe Werkt Chronische Pijn?

Chronische pijn is meer dan alleen lichamelijk. Het pijnsysteem vangt overmatig veel informatie op en waarschuwt te intens voor allerlei prikkels, waaronder stress en nieuwe situaties. Traditionele behandelingen richten zich vaak alleen op het fysieke aspect, wat kan leiden tot een vicieuze cirkel van toenemende pijn.

Inslaan van een nieuwe weg met behulp van Vitual Reality

Door gebruik te maken van Virtual Reality (VR) train je je brein om op een andere manier met pijn om te gaan. Tijdens deze virtuele reis door je zenuwstelsel krijg je gedetailleerd inzicht in de werking van je pijnsysteem. Je neemt deel aan interactieve spellen die specifiek zijn ontworpen als onderdeel van een behandelingsmethode. Deze methode stoelt op principes van cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), mindfulness en EMDR. Hoewel het misschien ingewikkeld klinkt, is de focus op signalen van overprikkeling en het virtueel ‘schieten’ op deze signalen een effectieve manier om de alarmering in je zenuwstelsel te verzachten. Hierdoor wordt er minder pijn aangemaakt en ervaar je zelf ook minder pijn.

Van ‘Leer Ermee Leven’ naar Actieve Zelfzorg

De therapie is luchtig en motiverend om actief aan herstel te werken. Deze moderne benadering biedt hoop en verlichting voor iedereen met pijn die te horen heeft gekregen dat ze ‘ermee moeten leren leven’. De Reducept-methode vormt een perfecte aanvulling op standaard fysiotherapeutische behandelingen. Het programma van 7 weken omvat niet alleen het spelen van educatieve games in VR op onze locatie, maar ook zelfstandige oefeningen thuis en coaching sessies bij de fysiotherapeut. Na 7 weken ervaren cli├źnten vaak een verbetering van 50-70% in hun dagelijks leven.

Zie jij jezelf voor je over 7 weken functionerend met veel minder pijn – Neem Contact Op!

 

Enthousiast en wil je nu al meer informatie:

Maak direct een afspraak of stel je vraag online!
0180-634465

 

Vul anders het Contactformulier in, dan bellen wij jou!

 

nl_NLDutch