WELKOM GGZ PRAKTIJK ZUIDPLAS – VANAF 1 MEI

 In Blog

Wij zijn super erkentelijk dat GZ – psychologe Simone Bourdrez van ‘GGZ praktijk Zuidplas’ haar praktijk heeft gevestigd in Zevenhuizen binnen ons centrum. Wat is het fijn om samen te werken om de klachten en problemen van mensen te kunnen benaderen vanuit een breed en grondig perspectief.

Psychologische behandeling van trauma en/of angst voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen.

Wat is een (psycho)trauma?
Na het meemaken van één of meerdere ingrijpende gebeurtenissen kun je traumaklachten ontwikkelen. Dit zijn klachten zoals nachtmerries, concentratieproblemen en/of steeds (ongewild) terug moeten denken aan de nare gebeurtenis. Ook kan het zijn dat je sinds het meemaken van de ingrijpende gebeurtenis bepaalde plekken, mensen of onderwerpen uit de weg gaat omdat het veel stress oproept of omdat je zo probeert er niet meer aan terug te hoeven denken. Deze klachten kunnen veel negatieve invloed hebben op je dagelijks leven en je belemmeren. In dat geval spreken we van een trauma en is het goed om hier behandeling voor te zoeken.

Wat is een angststoornis?
Iedereen is wel eens bang, dat is normaal en goed. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je je goed voorbereidt of schrap zet voor een mogelijk gevaarlijke situatie. Maar soms kan het zijn dat je zó vaak of hevig ergens bang voor bent dat het je gaat belemmeren in je dagelijks leven en functioneren. Dan spreken we van een angststoornis. Bijna 1 op de 5 Nederlanders krijgt ooit in zijn leven last van een angststoornis. Een voorbeeld van een angststoornis is bijvoorbeeld een hevige angst voor kritiek of (negatief) oordeel vanuit anderen, waardoor je het moeilijk vindt naar je opleiding, werk of een hobby te gaan. In dat geval spreken we van een sociale angststoornis.

Meer informatie over GGZ praktijk Zuidplas is te vinden op de website van Simone:

www.ggz-praktijkzuidplas.nl

Simone heeft vanaf  1-Mei-2022 op de maandag praktijkruimte gereserveerd om cliënten te kunnen ontvangen op de locatie van Nancy van der Hoek – Body|Mind&Being in Zevenhuizen en daarmee mensen uit Zuidplas en omgeving van dienst te kunnen zijn.

Recent Posts
nl_NLDutch