Yogamythen ontkracht

 In Blog

Yoga is alleen geschikt voor mensen met ledematen van elastiek.

Yoga is geschikt voor iedereen en kan worden aangepast aan jouw individuele wensen. Je hoeft je niet in rare bochten de wringen.

Yoga is alleen geschikt voor mensen van Aziatische afkomst.

Yoga komt oorspronkelijk uit het Oosten (India om precies te zijn), maar is geschikt voor iedereen. Bovendien zijn veel lessen aangepast aan de huidige westerse behoeften en smaken.

Yoga is gewoon een serie saaie oefeningen.

Het populaire beeld van yoga als gymnastiek klopt niet. De lichamelijke oefeningen vormen slechts een deel van de uitgebreide benadering van Yoga. Daarnaast zijn de oefeningen verre van geestdodend, maar vragen juist om concentratie en bedachtzaamheid.

Yoga is alleen geschikt voor kwetsbare mensen.

Yoga streeft naar een zachte benadering, maar de gevorderde oefeningen vereisen zeker kracht en uithoudingsvermogen. Veel sportmensen gebruiken yoga als aanvulling op hun andere trainingsvormen.

Je kunt niet sterker worden door Yoga.

Er is een hele reeks yogaoefeningen die helpt je bij borst-, rug, buik-,arm- en beenspieren te versterken. Kijk eens naar gevorderde beoefenaars: hun spierkracht en -ontwikkeling zal je misschien verbazen!

Voor yoga moet je in allerlei vreemde ideeën geloven.

Yoga is gebaseerd op universele principes die door veel andere systemen met een holistische benadering tot het leven worden gedeeld. De basisbenadering van yoga is om de principes te testen waarop yoga is gebaseerd en erachter komen of ze voor jou werken. De filosofische ideeën van yoga zijn geformuleerd in vele duizenden jaren van experimenteren. Je kunt ze nuttig vinden of niet, maar je hoeft niet te geloven in bizarre ideeën

Mensen die ouder zijn dan vijftig kunnen geen yoga leren.

Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Sommigen beginnen pas als ze zeventig of tachtig zijn. Je bent nooit te oud – of te jong – om te beginnen met yoga.

Yoga heeft maar een paar oefeningen te bieden.

Er bestaat een enorm repertoire van yogaoefeningen, en yogaleraren voegen voortdurend nieuwe variaties op deze oefeningen toe om het systeem te verfijnen en geschikt te maken voor de grootst mogelijke groep mensen. Naast het verbeteren van je lenigheid, kan yoga je helpen bij het bestrijden van stress en bij het jezelf gezond houden. Yoga heeft zelfs een geweldige herstellende kracht en wordt daarom door veel kundige artsen over de hele wereld aanbevolen.

Je kunt één keer per maand aan yoga doen en toch goede resultaten behalen.

Net als bij elk ander trainingssysteem kun je uit yoga alleen halen wat je erin stopt. Regelmatige, dagelijkse yogabeoefening geeft het beste resultaat. Maar bij yoga kun je met weinig inspanning ver komen.

Recent Posts
nl_NLDutch