Zuidplas samen (hulp bij Corona) – Openbare facebook groep

 In Blog

Gisterochtend voelde het ineens niet meer oké, ik behandelde tot die tijd nog steeds cliënten. Dat voelde aan het begin van de week ethisch nog verantwoord maar dat veranderde met de snelheid van het licht. Met de gedachte ‘ga ervan uit dat je het virus zelf draagt’ vond ik dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen en het tijd was te stoppen met het verlenen van de niet hoog noodzakelijke fysiotherapeutische zorg. Ik wil mensen helpen met herstellen maar niet in gevaar brengen en zelf ook niet in gevaar zijn. Erg ondoorzichtig gebied en een groot spanningsveld. Onwerkelijke situatie met een onwerkelijke conclusie en een onwerkelijke nieuwe werkelijkheid. Het is spannend en oké en het moet zo zijn.

Wat wordt er nu van mij gevraagd in het licht van deze crisis komende weken? Ik voelde dat ik eerst goed voor mijzelf moest zorgen en dat was wel nodig ook. Ik werd gister behoorlijk overvallen door onbewuste spanning die in de loop van de week was opgebouwd door al het kunst en vliegwerk en uiteindelijk de beslissing om na het tijdelijk sluiten van de sportschool ook tijdelijk te stoppen met de niet hoog noodzakelijke fysiotherapie. Dat ging niet bepaald in mijn koude kleren zitten en daarin ben ik geen uitzondering.

De aanwezigheid van een onzichtbaar dodelijk virus gaat bij iedereen niet in de koude kleren zitten. Spanning rondom verandering, onzekerheid over de toekomst. Spanningen rondom gezondheid en  kwetsbaarheid. Wat kan ik doen? Hoogste tijd om de aandacht van 1:1 in de behandelkamer te gaan verleggen naar een inzet voor het collectief. Wat mij betreft is het virus de snelste manier om tot liefde en zorg voor de gehele mensheid te komen. Het virus is nog een tijdje onder ons en vraagt ons te doen wat de bedoeling is namelijk zorg dragen voor jezelf en gezamenlijk zorg dragen voor een ander.

Een goede start is de openbare Facebook groep: Zuidplas Samen (hulp bij Corona). In deze tijd met het coronavirus een uitnodiging aan de inwoners van Zuidplas om er voor elkaar te zijn en te verenigen. Heb jij nu of in de toekomst hulp nodig  of ben jij juist beschikbaar om te helpen? Je kunt het op deze pagina melden. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen en koken voor zieken en kwetsbare groepen maar natuurlijk zijn er veel meer ideeën en initiatieven die via deze pagina geboren kunnen worden. Heel simpel daar waar saamhorigheid en liefde is kan geen donker meer bestaan.

Deze groep is nu enkele uren in de lucht en gaat nu al ruim over de 100+ leden, je kunt ons en jezelf een waardevolle dienst bewijzen door de openbare groep te helpen snel te laten groeien en al je Zuidplas vrienden uit te nodigen en of dit bericht te delen.

ZUIDPLAS SAMEN (HULP BIJ CORONA) – OPENBARE FACEBOOK GROEP

https://www.facebook.com/groups/740023103069606

Samen staan we sterk en komen we hier doorheen!

 

 

 

 

 

Recent Posts
nl_NLDutch
nl_NLDutch