Dry Needling hersteld de pijnlijke spierknopen in verharde spieren

Het Myofasciaal Pijn Syndroom in lekentaal ‘Spierknopen Pijn Syndroom’ is alom vertegenwoordigt in klachten van ons lichaam. Het is de meest voorkomende oorzaak van chronische pijn in het lichaam. De pijn waar je met rekken, oefeningen en massage maar niet bij lijkt te komen. Kenmerkend zijn de spierknopen, een lokale verkramping  in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaken. Hoewel Dry Needling voor klachten in het hele lichaam gebruikt kan worden komt de toepassing het meeste voor bij:

  • nekklachten
  • schouderklachten
  • bil, en heupklachten
  • chronische en acute rugklachten
  • kuitklachten

Door de aanwezigheid van spierknopen is een spier minder soepel en heeft de spier minder kracht. Met Dry Needling kunnen we door het plaatsen van een droge, flinterdunne naald in de spierknoop (zonder toevoeging van medicatie) de stofwisseling beïnvloeden zodat de spier vrijwel direct weer kan ontspannen.  Tijdens het prikken kan de uitstralende pijn, die de spierknoop veroorzaakt, gevoeld worden.

Na de behandeling  is vrijwel direct verbetering merkbaar in de vorm van verminderde uitstralende pijnklachten, toegenomen mobiliteit, verbeterde kracht en coördinatie.

In het fysiotherapeutische behandelplan passen we  Dry-Needling heel specifiek toe op de plekken die de pijn en klachtengebied betreffen en de cliënt kan daarvan vrijwel direct resultaat en verlichting verwachten. Neemt niet weg dat het vaak onderdeel is van totaal behandelplan waar ook het rekken van spieren en houdingsadviezen op zijn plaats zijn om het opnieuw ontstaan van spierknopen te voorkomen.

 

To the Point met Dry Needling

 

Meer lezen:

Enthousiast en wil je nu al meer informatie:

Maak direct een afspraak of stel je vraag online!
0180-634465

Vul anders het Contactformulier in, dan bellen wij jou!

 

nl_NLDutch