Muziek met helende krachten, het bestaat ècht

Je zult er maar last van hebben: chronisch klachten, angst en spanning. Bij sommige mensen beheersen die vrijwel continu hun leven. Helaas herkennen veel mensen zich in dit beeld. Gelukkig kan daar iets aan gedaan worden: met het Safe and Sound Protocol kun je namelijk je zenuwstelsel resetten en in de stand ‘veilig’ brengen.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar dit programma is inmiddels wetenschappelijk bewezen en heeft bij vele duizenden mensen verlichting gebracht. Geen heftige behandelingen met moeilijke toestanden, maar een behandeling waar met muziek wordt gewerkt. Speciaal gefilterde muziek wel te verstaan. Hoe dit werkt en welke bijzondere resultaten we daar al mee bereikt hebben leggen we je graag uit op een van de kennismakingsavonden. Daar krijg je ook de mogelijkheid om de proef op de som te nemen en het dus zelf  tien minuten te ondergaan.

De therapie: in het totaal 5 uur gefilterde muziek luisteren verdeeld over enkele weken

Het Safe & Sound protocol (SSP) staat bekend als een therapeutisch luisterprogramma dat één op één in de behandelkamer van de fysiotherapeut wordt uitgevoerd. Wij noemen het ook wel luistertherapie. Een voor dit doel opgeleide therapeut gebruikt speciaal gefilterde muziek. De methode is zeer geschikt voor een overprikkeld en (te) alert reagerend zenuwstelsel. Cliënten die hier last van hebben ondergaan in hun dagelijks leven diverse ongemakken en problemen die zich voortdurend herhalen.

Meer dan de helft van de mensen ervaart stress of voelt al langere tijd spanning en of angsten.

Als jij je in dit beeld herkent weet je als geen ander hoe vervelend dit is en hoe het een stempel op je leven drukt. En het lastige is: als dit langere tijd aanhoudt wordt het zenuwstelsel steeds actiever. Het gevolg is dat je lichaam steeds moeilijker herstelt. Het lukt je zenuwstelsel simpelweg niet meer om ‘de rem’ te vinden en dan wordt het op enig moment onmogelijk om terug in ontspanning te komen.

De toepassing van therapeutisch gefilterde muziek heeft positieve impact op alle gevolgen van een ‘te actief’ zenuwstelsel.

Enkele voorbeelden:

• chronische spierspanningspijnen
• herstel bij long-Covid
• burn-out, depressie
• moeite met focussen
• vermoeidheid
• hypersensitiviteit van je zintuigen
• verbetering van de spijsverteringsklachten.

De voorste nervus vagus ‘de rem’ in het zenuwstelsel

SSP is een toepassing van de Polyvagaal theorie en de muziek is een neurologische training voor de voorste nervus vagus. Je moet je voorstellen dat de voorste nervus vagus als ‘de rem’ werkt in het zenuwstelsel. Wanneer deze weer sterk genoeg is om rust en balans in je lichaam aan te brengen, gaan je vitale functies normaliseren. Dan hebben we het over ademhaling, hartslag, bloedruk, energieproductie, spijsvertering en stofwisseling. Maar daar blijft het niet bij, ook op geestelijke functies heeft het een heilzaam effect; dus: hoe jij je voelt, hoe je reageert, hoeveel rust en veerkracht je in je lijf ervaart. Een van onze klanten noemde het zelfs een toverdrank.

Met de gefilterde muziek van SSP versterk je werking van de nervus vagus en daarmee de veerkracht van lichaam en geest

Voel je beter
• Voel je veiliger, kalmer, meer geaard en veerkrachtiger.
• Voel je minder prikkelbaar, angstig en overweldigd

Gezondere gedachten
• Heldere gedachten, aandachtiger en creatiever.
• Minder verstrikt, ongeorganiseerd en afgeleid

Meer in verbinding
• Maak meer open, oprecht en volledig contact.
• Verbind je spontaner en positiever met anderen

Aanvullende informatie 
Wij gebruiken SSP als een behandeloptie binnen de fysiotherapie. Vergoeding vanuit verzekering voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn is geheel of deels mogelijk. Wij zijn heel enthousiast over de mogelijkheden van deze therapie, zelfs voor problemen die lastig op te lossen zijn.

Klik hier voor SSP – PDF Flyer 

 

Enthousiast en wil je nu al meer informatie:

Maak direct een afspraak of stel je vraag online!
0180-634465

Vul anders het Contactformulier in, dan bellen wij jou!

 

nl_NLDutch