In een zuurstofrijk lichaam herstel je beter: Ontdek de Kracht van EWOT – Trainen met Zuurstoftherapie

 In Blog

EWOT Exercise With Oxygen Therapy

Welkom bij ons centrum, waar we mensen helpen met uiteenlopende klachten, zowel verklaarbaar als onverklaarbaar. Veelvoorkomende problemen zijn chronische ziekten en energieproblemen, zoals extreme vermoeidheid. We begrijpen dat veel mensen zich niet goed voelen in hun eigen lichaam. Hoewel we niet beweren dat we alle problemen kunnen oplossen, geloven we dat het lichaam buitengewoon veerkrachtig is en een fantastisch vermogen heeft om zichzelf te herstellen. Onze missie is om mensen te helpen dit potentieel te ontdekken en te benutten.

Bij het bereiken van een gezond functionerend lichaam met een goede balans tussen lichaam en geest, speelt zuurstof een cruciale rol. Zuurstof zorgt ervoor dat ons neurale netwerk, circulatiesysteem en bindweefselnetwerk optimaal functioneren. Ons lichaam heeft meer dan 30 miljard cellen, elk met honderden mitochondriën die ATP produceren, de levensenergie van het lichaam. Het is echter mogelijk dat bepaalde systemen verstoord zijn, waardoor zuurstoftekort ontstaat en cellen niet goed kunnen functioneren. Dit kan leiden tot energietekort, verminderde werking van het immuunsysteem, spierspanning en langzaam herstel.

Bij EWOT (Exercise With Oxygen Therapy) bieden we een oplossing om het lichaam te voorzien van verrijkte zuurstof, waardoor het herstel en de levensenergie verbeteren. Tijdens een EWOT-sessie beweeg je gedurende 15 minuten terwijl je lucht met 93% zuurstof inademt via een apparaat met een zuurstofzak, slang en masker. Normaal ademen we slechts 21% zuurstof in, dus dit extra aanbod van zuurstof zal alle cellen bereiken, zelfs de cellen die niet goed functioneerden door zuurstofgebrek. Deze cellen zullen zich heropenen en bijdragen aan de productie van ATP en het gezonde onderhoud van het lichaam. Bovendien kunnen bacteriën, virussen en afbraakprocessen niet gedijen in weefsels waar voldoende zuurstof aanwezig is. Een EWOT-sessie met 93% zuurstof heeft ook een ontstekingsremmend effect dat nog 36 uur na de training doorwerkt.

Ons EWOT-protocol omvat:

  1. een screening en intakegesprek bij onze trainer – inclusief proefsessie EWOT van 15 minuten
  2. strikt protocol vier weken 3 tot 4 keer per week te trainen met 93% verrijkte zuurstof in ons centrum (zeker niet minder)
  3. na afloop van de trainingsperiode een evaluatieafspraak om de resultaten te bespreken

Let Op! Het kan dat de trainer u adviseert om naast EWOT therapie ook een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten op basis van de informatie verkregen vanuit het intakegesprek. In sommige casussen kan EWOT als interventie ingezet worden tijdens revalidatie herstelbehandelingen bij de fysiotherapeut.

Wat betreft de kosten:

We bieden een 16-rittenkaart EWOT aan voor €300. Via een app krijgt u toegang tot het kiezen en reserveren van uw EWOT trainingen. Zo heeft u veel vrijheid om de sessies binnen uw dagelijks leven in te passen. Onze trainers zijn bereid om u altijd te helpen zodat alles goed verloopt.

Informatie en afspraak:

We hopen u te mogen verwelkomen in ons centrum en samen te werken aan uw herstel en het herwinnen van uw levensenergie. Voel je welkom om een afspraak te maken of vrij om ons nog vragen te stellen:

Het makkelijkste is al u ons belt op: 0180-634465 of gebruik ons contact formulier zodat wij telefonisch contact met je kunnen opnemen.

 

 

Recent Posts
nl_NLDutch