Dieper slapen en uitgerust wakker worden weken + gratis slaap assessment

 In Blog

Het sluimerende probleem

Niemand ziet dat je ’s nachts niet lekker slaapt. Overdag lijk je prima te functioneren. Maar toch als iedereen diep zou slapen en uitgerust wakker zou worden dan zou de wereld er heel anders uit zien.  Een van de grootste studies naar slaapgedrag van het Erasmus MC en de Hersenstichting laat zien dat Nederlanders inderdaad wel lang genoeg, maar niet goed genoeg slapen. 10 tot 20% van de Nederlanders slaapt slecht en heeft problemen met in slaap vallen en doorslapen. Heel veel mensen worden niet uitgerust wakker en voelen dat ze eigenlijk vastzitten in een cirkel van vermoeidheid, stress, (medische) problemen en afname van levensvreugde.

Normaal versus niet normaal

De behoefte aan rust en even helemaal niets meer willen kunnen heel normale gedachtes geworden zijn. Maar zo natuurlijk en normaal is dat niet. Het is niet gewoon als je elke ochtend nog moe wakker wordt. Het is niet gewoon als melatonine, paracetamol en misschien zelfs antidepressiva het leven sluipend en chronisch zijn binnen geslopen. Het is niet gewoon als slapen een sluitpost is geworden in plaats van een superkracht.

Diepe en herstellende slaap is de basis voor fysiek, mentaal en emotioneel herstel en welzijn. Al deze lagen van welzijn zijn voortdurend met elkaar in verbinding en beïnvloedden elkaar. Voor heel veel mensen geldt het zorgwekkende feit dat ze voldoende lijken te slapen, maar dat het slaapgedrag toch ergens onder lijdt en dat is niet oké.

De ogen openen voor oplossingen

Zowel preventie als het oplossen van (chronische) slaapstoornissen is een belangrijke prioriteit in gezondheid en vergroten van veerkracht in een mensenlijf. Het is een groot onderwerp wat vraagt om duidelijke educatie, verbanden zien en daarna vooral praktische oplossingen om de regie terug te vinden naar een natuurlijke en rustgevende slaap.

Gratis Slaap Assessment *

Behoor jij tot de groep van 10 tot 20% van de Nederlanders die baat kunnen hebben bij een goede slaapkwaliteit dan ben jij van harte welkom om het probleem gericht en praktisch in beeld te brengen. Bij deze evaluatie gebruiken we een vragenlijst om de bewuste en onbewuste patronen die de slaapkwaliteit ontregelen in beeld te brengen waarbij ook het immuunsysteem, voeding, stress, ademhaling en beweging betrokken worden. Zo kunnen we samen zien wat het meest verstorende factoren zijn en gelijk een logisch advies geven over praktische interventies waar op korte termijn al veel resultaat van te verwachten is. Een mooie geste speciaal voor jou als je misschien het vertrouwen in een goede nachtrust al geheel of gedeeltelijk verloren was.

* Dit Slaap Assessment, met advies voor interventie door onze in slaap gespecialiseerde fysiotherapeut, is voor de eerste 20 mensen die contact met ons opnemen geheel gratis. Bekijk voor verdere informatie onze flyer slapen op de rit.

 

Recent Posts
nl_NLDutch