MASTERCLASS| LEVEN ZONDER ONTSTEKING – 20 MEI

 In Workshop

Laaggradige ontsteking staat aan de basis van bijna elke klacht. In ons centrum krijgen we veel cliënten met uiteenlopende klachten zoals diabetes type 2, vermoeidheid, depressie, burn-out en pijn. Meestal hebben deze patiënten een laaggradige ontsteking. Maar wat is dat precies?

Versla ontsteking. Verbeter je gezondheid en genees je lichaam. Ontsteking is een chronische aandoening die je lichaam van binnen aantast. Het goede nieuws is dat je het kunt bestrijden met een gezondere leefstijl. Het resultaat? Een betere levenskwaliteit, je krijgt meer energie – en je voelt je goed!

Wil je fysiek en mentaal in topvorm zijn en jezelf tegelijkertijd beschermen tegen kanker, tromboses, diabetes, depressie en dementie? Hoe dan? Dat heet Leefstijlgeneeskunde. Je bent zelf je natuurlijke medicijn.

 • Lekker en ontstekingsremmend voedsel eten
 • Sla enkele keren ontbijt over per week en verwelkom een vloedgolf aan energie
 • Train op een slimme manier en je immuunsysteem komt er sterker uit

Maar motivatie om een patroon te veranderen ontstaat niet zonder ontsteking in je lijf te erkennen en herkennen. Leer daarvoor meer over laaggradige ontstekingen. Het zijn de stille slopers van je gezondheid en zoals eerder gezegd de oorzakelijke factor bij veel ziektebeelden.

De bekendste vorm van ontsteking is ook de meest duidelijke vorm van ontsteking. Je herkend hem aan zwelling, roodheid, warmte en pijn. Denk bijvoorbeeld aan de verzwikte enkel. Het is even heel hevig en gaat ook weer weg als het weefsel weer genezen is.

De minder bekende vorm van ontsteking is de laaggradige ontsteking. Tegenwoordig in de wetenschap en lifestyle-geneeskunde zeer bewezen en erkend. Hierbij is sprake van verhoogde niveaus van pro-inflammatoire stoffen, zoals interleukine 6(IL-6), tumornecrosefactor alfa (TNF-α), fibrinogeen en C-reactieve proteïne (CRP).

Laaggradig betekent niets anders dan ontsteking van een lagere intensiteit, waardoor de klassieke symptomen zoals zwelling, roodheid, warmte en pijn ontbreken. De ontsteking sluimert maar heeft heeft geen enkele functie . Het is alleen maar ontregelend en schadelijk en dat vind het lijf op de lange termijn niet fijn. Het immuunsysteem is continu een beetje geactiveerd of ‘aan’ en dat breekt op. Het zorgt er ook voor dat het lichaam dus continu biochemische stress dus eigenlijk stress ervaart zowel lichamelijk als geestelijk.

De negen meest voorkomende oorzaken van laaggradige ontsteking:

 1. Metabool syndroom
 2. Stress
 3. Voedingstekorten
 4. Overmaat aan omega-6 vetzuren
 5. Voedsel intoleranties, allergieën
 6. Disregulatie darmen
 7. Verzuring
 8. Leeftijd

De diagnose laaggradige ontsteking, hoe weet je dat? Laaggradige ontsteking kun je diagnosticeren door een combinatie van de aanwezige symptomen en bloedonderzoek. De bekendste parameter van laaggradige ontsteking is high sensitive CRP (hs-CRP).

Dit onderwerp is zo actueel, verbazingwekkend en diepgaand dat we hier in dit artikel alleen vluchtig het topje van de ijsberg aantikken. Wil jij ook meer weten over leven zonder ontsteking en ziekte. Wil jij je uitzonderlijk vitaal voelen. Kom dan naar onze Masterclass op vrijdagavond 20 Mei. Waar wij heel veel interessante informatie gaan delen.

Vrijdagavond 20 Mei

 • Inloop 19:00
 • Masterclass 19:30 tot ongeveer 22:00.
 • De kosten zijn gratis
Recent Posts
nl_NLDutch