Voorlichtingsavond | Intermittent Fasting – 24 februari

 In Workshop

Wat kan ik met minimale inspanning doen om zoveel mogelijk gezondheidswinst te behalen?

Intermittent Fasting is het luid en duidelijke antwoord. Wil jij weten waarom wij daar fan van zijn? Dan wordt alles duidelijk in de voorlichting die wij daarover gaan geven. Een andere benaming voor Intermittent Fasting  is ‘verlaagde maaltijdfrequentie’. Het principe is dat je bewust voor minder eetmomenten op een dag kiest. En weet je, daar val je echt niet zomaar van om! Dat staat haaks op onze diep geconditioneerde gewoonte en overtuiging om heel vaak op een dag iets te eten? Drie hoofdmaaltijden en tussendoortjes om de kachel te laten branden. Wie kent de regel niet? Het recept dat ons gezond en op de been moeten houden is eerlijk gezegd nog nooit sterk bewezen en de gezondheidsproblemen van mensen zijn torenhoog.

Wetenschappelijk bewezen

Tijd om hier eens helder naar te kijken. Stapels wetenschappelijk onderzoek heeft de effecten van Intermittent Fasting inmiddels onderlegt, het zal alleen nog even duren voordat dit advies in de maatschappij en reguliere gezondheidszorg is geaccepteerd. Als je het ons vraagt is het doodzonde om daarop te wachten en daarom gaan wij je alvast voorlichten over de verschillende effecten die gepaard gaan met Intermittent Fasting en hoe je dit in je voordeel kunt gebruiken om je gezondheid een boost te geven.

Meer dan kilo’s kwijtraken

Intermittent Fasting werkt voor mensen die zoeken naar een manier om kilo’s kwijt te raken en hun gezondheid terug te krijgen. Maar het is zoveel meer dan alleen maar een manier om vet te verbranden. Productiviteit, energieniveaus, mentale helderheid, geheugenverbetering en zelfs onze slaap kunnen baat hebben bij Intermitterend Fasting. Ook als je niet af wilt vallen is Intermittent Fasting een feest voor een flexibele stofwisseling en welbevinden.

Te mooi om waar te zijn?

Dat is het echt niet. Door te leren hoe je je eetvenster dagelijks of gedurende de week kunt beperken, geef je het lichaam de tijd om zichzelf te genezen, optimaliseer je  de stofwisseling, verbeter je je darmgezondheid en leg je minder beslag op je immuunsysteem. Intermittend Fasten op zich is in basis al gezonder dan zes keer op een dag eten. Maar als je het kunt combineren met gunstige voedselkeuze ’s, wat we natuurlijk sterk aanraden, kun je niet alleen het gewicht verliezen dat je wilt, maar je gezondheid verbeteren en je op zoveel manieren beter voelen.

In de voorlichting gaan we het hebben over:

  • Oorzaken van gewichtstoename en obesitas
  • Tekenen van een slecht dieet en levensstijl
  • Wat gebeurt er met het lichaam tijdens vasten
  • Hoe de eerste stap te zetten
  • Wat u wel en niet kunt eten en wat voor u de beste voedingsopties zijn

Heel toegankelijk

Intermittent Fasting is niet moeilijk, sterker nog het is makkelijker dan zes keer per dag eten. Kom luisteren naar onze inzichten en kijk hoe het voor je voelt.

De voorlichting zal worden gegeven door Erika Vlasman van voeding4fit – voed|vast&ontspan. Erika is orthomoleculair voedingsdeskundige en oersterk coach. Op de maandag ontvangt zijn cliënten in haar praktijk die gevestigd is een spreekkamer bij Nancy van der Hoek – Body|Mind&Being.

Tijd: 19:30 tot ongeveer 21:30

Kosten voor deelname:

Het is een kennismakingsavond dus aan deelname zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage mag altijd.

Aanmelden:

Wil jij je opgeven stuur dan een mail naar info@nancyvanderhoek.nl met in het onderwerp de vermelding: Intermittent Fasting 

Of klik hier om je direct op te geven via ons contactformulier

 

 

 

Recent Posts
nl_NLDutch